2013. február 27., szerda

Gyöngyhercegnő

Tegnap volt a Miss Colours Hungary 2013 kerekesszékes szépségverseny felkészülési időszakának második legizgalmasabb napja. A Nánási stúdióban fotózás, interjút adtunk a TV2-Aktív c. műsorának és Kossuth rádiónak, valamint leforgattuk a bemutatkozó filmjeinket. A nap reggel 8-tól este 8-ig komoly műszakot jelentett, de minden percét élveztem!
Reggel, mikor megérkeztem Gizuska nagy örömmel fogadott, Pityu a gentlevizsla, később úgyszintén. Szinte már otthon éreztem magam.
Kucsera csapata készítette el a hajunkat, a Douglas mesterei pedig a sminkünket. Szegény Mártinak sok dolga volt velem, mert belement valami a bal szemembe, amit sokáig nem is láttunk, hogy mi, és konkrét a fél sminkem lesírtam…újra kellett mázolni.
A fotózás Palkóval ismét fantasztikus volt, ha lehet még oldottabban tudtunk dolgozni, hiszen már tudtuk mit várhatunk a másiktól. Izgalmas pózokat találtunk ki és szerencsére saját ruhában is fotóztunk, ami megkönnyítette a nőcisebb képek elkészítését. Kíváncsi voltam mit tud még kihozni belőlem a múltkor fotózás után, de bizton állíthatom nem semmit… ;)
Megmutatott egy képet menet közben (remélem megkapjuk), minden álszerénység nélkül baromi dögös kép!
A fotózás másik fele a közös nappali viseletben profil kép készítés volt. 

Mindkét fotótípushoz a Schoeffel Ház gyöngy ékszereit kaptuk kölcsön, a március 9-i döntőn is az ő ékszereiket fogjuk viselni.
Egy magamfajta lánynak furcsaérzés a kezében tartani valamit, ami olyan értékes, mint a vidéki családi ház, amit évek óta próbálnak a szülei eladni… Már pedig az a gyöngysor, ami tegnap a fotózáson ékesített, nem kevesebb, mint 510.000 - ba kerül. Félelmetes… de leginkább az, hogy az első 3 másodperc után teljesen természetesen tudtam viselni a tahiti és csendes óceáni gyöngyökből fűzött nyakéket. Reni a Schoeffel Ház képviseletében minden titokba beavatott minket kíváncsiskodó döntősöket. Mesélt a gyöngyök fajtáiról, méretéről, színeiről, származási helyéről. A 15-20mm drágaságokat egy-egy kagyló (méretét tekintve kisebb malomkerék ill. a kerekesszékünk kerékátmérője) legalább 3-5 évig „alkotja” magában. Egy gyöngy úgy keletkezik, hogy egy idegen test behatol a kagyló belsejébe és a kagyló védekező mechanizmusa körbezárja az idegen testet, egyidejűleg gyöngyházréteggel vonja be. A gyöngy valójában a természet csodája és minden gyöngy színére a kagyló héjának színéből lehet következtetni. A fotózáson általam viselt nyakék két gyöngyfajtából tevődött össze:


Csendes-óceáni tenyésztett gyöngy    “A felfoghatatlan szépség”

Előfordulási helye Ausztrália északi partvidéke, Indonézia, valamint a Fülöp szigetek vonulata. Színe a tiszta fehértől,  a krémen, a lágy rózsaszínen és az ezüstszürkén át egészen a mézszínű aranysárgáig terjed, amely utóbbi iránt rendkívüli az érdeklődés. Nagysága elérheti a 20 mm-t is. Ebből a méretű gyöngyszemekből összeválogatott Schoeffel Gyöngycolliernek  befektetési értéke van. 

Tahiti tenyésztett gyöngy     “A sötét titokzatos és csábító”

Előfordulási helye Francia Polinézia és a Csendes-óceán déli lagúnái. Színe az ezüstszürkétől a mély feketéig, a pávatoll minden  színében ragyog. A legritkább és legértékesebb színtónus a feketészöld. Nagysága 15 mm-ig terjed. Színvilágának titokzatossága miatt külön egzotikum.

 

A szünetekben sokat beszélgettünk a lányokkal, Katával és Andrissal a werk fotósunkkal. A forgatás előtt befutott Pataki Zita is: imádnivaló, közvetlen személyiség. Berni és Babett is sokat segített nekünk majd a nap közepén életmentő forró fornettivel és ásványvízzel leptek meg minket. Köszönjük!

A nap egyetlen negatív pontja az volt, hogy begyulladt a szemem, s mint utóbb kiderült beszakadt a lágy kontaktlencsém széle, este alig bírtam kivenni. Mindent összevetve azonban nagyon élveztem a napot, bármikor megismételném!

3 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ismét ilyen kellemes élményekkel tértél haza Palitól :) Kíváncsian várom a képeket :)

    VálaszTörlés