2012. november 5., hétfő

Angyalműhely – élménybeszámoló: varázspulcsi, angyalszárnyak és sok-sok szeretet


Alig vártam már, hogy elmeséljem az élményeimet, de először is megfogadtam magamnak, hogy a hosszú hétvégéket és az ünnepeket a családommal töltöm, másodszor időt akartam hagyni arra, hogy rendszerezhessem a gondolataimat. De most belevágok és elmesélem!

2012. októrber 31. reggel 9h
Kinyitotta kapuit az Angyalműhely a Nánási fotóstúdióban. Nekem szó szerint is el kellett húzni a hangár ajtaját, mert így könnyebb volt a bejutás. Amikor megérkeztem, pont egy versenytársnőm Judit állt a bejárat előtt, ő segített ki az autóból. Szegényt mindenki azzal fogadta – én is – hogy „jajj, de rekedt vagy, megfáztál? Jobbulást!”, pedig szimplán ilyen a hangja, mi több szinkron színészkedik is vele…
Odabent már várakozott egy-két lány, köztük Anikó is a Schwarzkopf harmadik nyertese, valamint a teljes angyalgárda Nórival és Erikával az élen.
Elővettem a titok-lufis dobozt és mindenki választhatott egyet. Az ötletemnek nagy sikere volt, mindenki azonnal fújni kezdett, s hamarosan mindenhol színes léggömbök gurultak, ekkor jött meg Szily Nóra. Azt hiszem sikerült még bulisabbá tenni a reggelt! A nap végéig tudtommal egy lufi se pukkadt ki, tehát mindenki később jutott az üzenethez. Hogy ki- mit szólt hozzá még nem tudom, mert csak Zsófi írta meg, hogy neki ez a kedvenc része a Micimackóban…

Miután mindenki megérkezett rövid köszöntő kíséretében pezsgővel koccintottunk és kezdetét vette az angyallá válás. Meghatározott órarend szerint a lányok körbejártak a specialisták keze alatt, mindenkinél kb. 1 órát töltve.
Az én menetrendem így alakult:


Szofrán Zsolt hajmágussal

Kezdtem Szofrán Zsolt hajszobrásznál, aki angyali-romantikus, göndör fürtöket varázsolt nekem, közben nagyon jól elbeszélgettünk. Amikor elmeséltem, hogy nekem a férfi fodrászokkal sokkal jobb tapasztalataim vannak, azt mondta ez azért lehet, mert egy nő – tudat alatt- sosem akarná saját magánál szebbé varázsolni a vendégét (tisztelet a kivételnek), míg egy férfi mindig arra törekszik, hogy a nő általa tündököljön, s még gyönyörűbbnek érezze magát. Ebben lehet valami.

A második órámat Szily Nóránál töltöttem. Bár csábító volt a nagy füles fotel és a bordó kanapé, inkább a székben maradtam. Borzasztóan sok mindenről esett szó, Nóra kiváló beszélgető és együtt gondolkodó partner. Úgy érzem őszintén érdeklődő személyiség, könnyű neki megnyílni. Beszélgettünk utakról, irányokról és, hogy ennyire összetett életszakaszban, mint az enyém vajon miért pont most jött rám az angyalkodás…

Szily Nóra lélekmentorral :)

Őszintén örülök annak, hogy a „két Nóra” kimondta és hirdeti azt, amit sok nő, köztük én is csak bűntudattal volt képes megfogalmazni magában: az énidő fontosságát.
Én leginkább most éreztem rá erre. Egy nő ezerféle szerepet tölt be, de legalábbis ANYA, FELESÉG, MUNKATÁRS, LÁNY(valaki gyermeke). Bár mindegyikben ott vagyok egy kicsit kezdem úgy érezni, hogy csak ÉN nem vagyok. Pedig az egészséges élethez ez nagyon fontos! Valami, amit kizárólag önmagamért teszek, nem azért, hogy megfeleljek az aktuális szerepnek, elvárásoknak, hanem hogy „töltődjek”. Esetemben ez nem egy wellness hétvége (bár azt se utasítanám el), inkább egy plusz aktív-hasznos tevékenység. Ha feltöltődöm boldogabb, energikusabb leszek, ez jó a családomnak, a munkatársaimnak, a környezetemnek. Pillangóhatás.  
Már csak a részleteket kell kidolgozni, de én hiszem: nincs lehetetlen, csak tehetetlen!
Elrepült az egy óra akár egy perc, s Laura őr(mester)angyal a mindent tudó időzsonglőr már kocogtatta is a vállam, hogy ideje tovább lépni…

Törköly Anita sminkbűvész - a csendes profi

A lelki töltődés után Törköly Anita kezei közt szépültem, s bár nem túl beszédes a leányzó gyönyörű szép sminket kaptam tőle. Folyton mosolyra állt a szám, főleg mikor a szemem sarkából időnként megpillantottam a jobbra-balra ívesen pattogó labda után nyargaló Pityut, Ördög Nóri szép nagyra nőtt vizsláját. Pityu jó házigazdaként puszival köszöntött, s hol a lopott pezsgős dugójával büszkélkedett, hol a lábamnál szunyókált…

Kepes Ágival gyakoroljuk a helyes női kézfogást

A külső megszépülés után Kepes Ági csoportosan vette kezelésbe megkopott etikett tudásunkat, s finoman restaurálgatta nőies viselkedésünk alapjait. Vicces képes, mondatok, szituációs játékok… Ágival nevettünk a legtöbbet. Nagyon élveztem!

Holdampf Linda mindent bevetett, hogy feldobja a stílusomat, de lehet nem vagyok egy X-Faktor alkat… ;) Számtalan felső után végül elém tett egy fehér trikót és egy horgolt pulcsit, amibe azonnal beleszerettem. Finom kiegészítőként egy vékony láncon függő üvegszívecskét és egy gyémánthatású karkötőt kaptam a fotózásra. Jól éreztem magam benne. Később a fotózás előtt súgta oda Nóri, hogy ez egy „varázspulóver”, nem értettem miért. Majd az orrom alá dugta az egy napja ropogósan megjelent Angyalműhely könyvet, aminek a borítóján Törköly Erika viseli ezt a pulcsit! Észre se vettem, pedig többször láttam már a képet, jó ómen!
Nánási Pál zseniális volt a fotózáson, cseppet se feszengtem mellette. Igaz kicsit megtúráztattam a kreatívitását, mikor a szabvány képek után kértem, hogy csináljunk valami extrémebbet, figurázzuk ki kicsit a helyzetet! Pali könnyen oldódott, azt hiszem neki sem volt zavarba ejtő a helyzet. Ezt utána meg is beszéltem vele, mert kíváncsi voltam, hogy érezte magát: először dolgozott kerekesszékessel… Pózoltatott: Fejed fel! Állad le! Vállad hátra! Lábad spicc!... A végén még valódi angyalszárnyakat is kaptam! :)

Holdampf Lindával, Nánási Pállal és Pityuval :)

Székelyhídi Ági csillagolvasóval
Ha volt egy kis időnk az élmény falra újságokból kivágott motiváló szavakat és képeket ragasztottunk vagy egymás kulisszáiba pillantottunk be pl.: mikor Alexandra popsiig érő haját, vállig rövidre vágták! Később Szandi a levágott lófarkával a kezében szaladgált vadító dívának öltözve... :) De akadt még egy-két extrém frizura… Érdekes volt látni, ahogy a nyolc lány/nő kívül-belül megújul.
Napközben vega ételeket ettünk, pezsgőt, gyümölcslevet és ásványvizet ittunk. Székelyhídi Ági asztrológustól, a múltam, s jövőm titkai mellett az „almafröccs” receptjét tanultam meg: két rész szűrt almalé, egy rész szénsavas víz. Érdemes kipróbálni! :)

Bár nem abban a nyereményjátékban vettem részt, de kipróbálhattam a helyszínre telepített Power Platet. Nagyon érdekes vibrációs kondigép, amely szinte minden izmot képes megmozgatni a rezgések segítségével. Hamarosan nyílik egy Power Plate stúdió a XII. kerületi Kiss János altábornagy utcában, én oda fogok járni edzeni Csuka Jolihoz! :)

Sokat beszélgettem a bázis angyalaival is. Verával mindketten kisgyermekes édesanyák és light cola-függők vagyunk, nagyon sok a közös témánk, bújós, kedves lány. Laura igazi izgő-mozgó rendfenntartó, lételeme a nyüzsi. Bár nem volt könnyű az időbeosztást tartani, egy kedves mosollyal mindenkit elnavigált és pozitív hozzáállásával a feladatot maximálisan megoldotta. :) Teljesen együtt éreztem vele, hiszen a nagy ability parkos rendezvényeken (múzeumok éjszakája, Sziget) csoport kísérőként ugyanilyen helyzetben voltam.
Laura és Vera nagyon közvetlenek és segítőkészek még egészen extrém helyzetek megoldásában is… ;) Lilla sajnos hamar elment, így őt nem sikerült annyira megismerni.

Angyalok közt: Laura és Vera angyalokkal
Az utolsó állomásom egy táplálkozási szakértőnél lett volna, de a ő a rendezvényre jövet autóbalesetet szenvedett. Szerencsére nem sérült meg,de a hátsó ülésen utazó kisgyereke sokkot kapott.. :(  Még így is vállalta a tanácsadást skype-on, de én úgy voltam vele, hogy az én órámat inkább neki adom, legyen a kicsivel, legyen a családjával. Így éreztem korrektnek, remélem jót tettem vele!

A nap végén egy rövid interjú után Nóri, Erika Angels’ Army-s, Szofrán Zsolt pedig Schwarzkopf-os ajándékokkal halmozott el, így csomagokkal és élményekkel telve tértem haza kis családomhoz!
Hihetetlen élménynap volt, nagyon jól éreztem magam, a szó legpozitívabb értelmében könnyű volt és jól esett Nőnek lenni! Még egyszer köszönöm mindenki támogatását! Új ötletekkel, megszépülve, tele inspirációval és tettvággyal indulok neki a novembernek! :)
Puszi Nektek!

Az én kisangyalom

Egy szívfájdalmam van, hogy nem sikerült egy nagy-nagy csoportképet csinálni a többi lánnyal, de hátha ezt még pótolhatjuk! ;)



5 megjegyzés:

  1. Jajjj Andi :) Ezt olyan jó érzés volt elolvasni :) Én is sajnálom, hogy nem készült csoportkép rólunk, de valamelyik Angyali eseményen bepótoljuk :) Sok-sok puszi Neked és a kisangyalodnak is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett!
      Remélem Te is elégedett vagy az új külsőddel... ;)

      Törlés
  2. Gratulálok a sikeredhez,öröm volt olvasni az élményekben gazdag napodat.Kivánom,hogy még sok ilyen fantasztikus élmènyben legyen részed. Puszi Barbara Aliz

    VálaszTörlés
  3. Angyaltesók:)Kedves Andi,mai napomat ismét feldobtad, köszönöm, hogy ezt leírtad, ilyen figyelmesen és kedvesen minden apró részletre kitértél, igazán jól esik. A képet pedig lányok pótoljuk következő spiriten!Megragadnám az alkalmat,hogy még egyszer Nektek Angyali szakértők és Angyaltesók megköszönjem azt a napot, ami minden szürke hétköznapomat beragyogja most is!millió puszi Nektek

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép, amit írtál, nekem is jól jönne 1 ilyen angyalműhely.:)

    VálaszTörlés