2012. október 26., péntek

Angyalműhely – készülődés






Kaptam egy kedves üzenetet, amit szeretnék veletek megosztani (remélem az illető sem bánja :) :

Kedves Andrea! 
Köszönöm, hogy elfogadtad a felkérésemet. Most már személyes üzenetet tudok küldeni Neked. 
Nagyon tetszett a nyereményjátékhoz csatolt bemutatkozód, olyannyira, hogy a szavazatom mellett, nagy kampányolásba kezdtem Teérted az én ismerőseim körében. Így végül is 44 ismerősöm like-olta a képet és a bemutatkozásodat. Nos, az lenne kérésem, hogy amennyiben sikerül Neked is megnyerned ezt a kényeztető napot (s remélem IGEN!! :)  ..), akkor megtennéd -e, hogy egy képet és pár sort küldenél -e nekem, hogy kitehessem az üzenőfalamra, mert mindegyikünk lelkesen szurkol Neked, s nagyon kíváncsiak a végeredményre is?! :)  S én személy szerint is nagyon örülnék Neki! 
Addig is kívánom, hogy álmaid valóra váljanak!! :) 
Jó egészséget és további szép napot kívánok Neked és családodnak! :)  „


Tegnap nem született bejegyzés, egyrészt az Ági nénivel történtek miatt, másrészt, mert próbáltam elterelni a gondolataimat. Az Angels’ Army csapata küldött két dokumentumot, egy táplálkozási anamnézist és egy regisztrációs űrlapot, amit kitöltve kellett visszaküldeni. Ezekkel foglalatoskodtam, s megpróbáltam a lehető legteljesebben, legőszintébben válaszolni az intim és a publikusabb kérdésekre is. Nem mondom, mire végeztem, felért egy mini önismereti kurzussal, vagy ahogy a „Nórák” emlegetik énidőztem… :)
Például ilyen kérdésekre kellett válaszolni:

A napjából mennyit töltesz (óra/nap):
- ülőmunkával:   a kerekesszék miatt napi 16-17óra
- könnyű fizikai munkával (pl. háztartási munkával): 1-2óra
- nehéz fizikai munkával: relatív… 
 
Szoktál-e intenzíven mozogni, illetve sportolni:
alkalomszerűen. 
Mit és hányszor hetente:
Mennyi időn át egy alkalommal:
rendszeresen.    
Mit és hányszor hetente:
Mennyi időn át egy alkalommal:
Egyéb: Régebben gyógytornára és lovagolni jártam, idő (oda-vissza út 2-3óra ott lenni 1) és pénz hiányában már nem. A kerekesszékes életmód önmagában sport… :)
Ha az intenzív mozgásba beleszámít a kisbabám ellátása (vagy a szex) akkor napi 4-5óra.

Előző diéták, étrendek (illetve táplálkozási szokások):
Pár éve a 90 napos diétát végig csináltam, jól ment (bár az első két hétben mindent és mindenkit meg akartam enni), ugyanezzel a diétával tavaly tavasszal a 6. napon összeestem és bevittek a kórházba, a szervezetem, az izmaim már nem bírták a drasztikus szénhidrát megvonást….

Káros szenvedélyek – cigaretta, alkohol:
Hétköznap napi 1 energia ital… Tudom, tudom, egyenes út a lyukas gyomorhoz…

Étrend célja – kérések, kérdések, egyéb felmerülő gondolatod:
Tisztában vagyok vele, hogy nem jól táplálkozom. De már nem szeretek enni. Pontosabban utálom, mikor a férjem vagy az anyám reggel azzal kezdi (mikor még a szemem se nyitottam ki) „Mit eszünk/együnk ma?”. Gyűlölök ezen agyalni, pláne azon, hogy miből csináljuk meg, milyen alapanyag van otthon, mi nincs, mire nincs már megint pénzem, pénzünk, főleg a hónap utolsó 10napján… A kisbabám rendszeresen és változatosan táplálkozik, korának megfelelően mindent eszik és természetes alapanyagokból. Ha evésről van szó inkább az ő igényeire fókuszálok. Furcsa, mert ugyanakkor érdekelnek az ételek, sokat nézünk főzőműsorokat.

Mi az, ami kikapcsol és feltölt energiával: 
A kislányom hajnali cuppogó hangja, mikor még épp csak ébredezik a kiságyban, de már ráhangolódik a reggeli evésre… egy jó könyv, egy nagy séta az őszi avarban, a blog írás, sütéssel-főzéssel egybekötött buli szervezés, és az örömszerzés minden legális formája :) : egy mosoly, egy  jó beszélgetés, az ha segíthetek másoknak vagy csak meghallgatom őket. Ha „kibonthatok” lelkeket, kapcsolatokat, új embereket ismerhetek meg, ha megmosolyogtatok valakit, ha csak szebbé teszem a napját avval, hogy mikor rám néz, átértékel dolgokat… ha nyithatok mások felé és ők is nyitnak felém. Ha kreatív lehetek, ha meglepetést készítek elő, ha álmodok, tervezek, megvalósítok…

Mi az a 3 gondolat, ami elsőként eszedbe jut Önmagadról:
Anya, Nő, Lány

Hogyan ébredsz – álmosan vagy frissen és energiával telve:
5.20-kor mikor hogy… legtöbbször fáradtan, aztán meghallom Emma Flórát ébredezni és ez lendületet ad a reggeli teendőkhöz: etetés, kis simi-puszi-nagyölelés, pár kedves gesztus a férjemhez is, majd készülődés munkába… 6.30-ra az irodában vagyok, ekkorra már kell a kávé vagy az energia ital... Az agyam gyakran előrébb van, mint a testem…

Jól érzed magad nőként, vagy úgy érzed a kiteljesedésedhez hiányzik valami. Ha igen – mi az?
Anya vagyok és feleség. Napi 8 (és fél) órában dolgozom, mint bárki más. Hálás vagyok, hogy van hol. Ahhoz azonban, hogy én Én lehessek, kellene valami plusz, ami  úgy érzem egy kreatív, segítő tevékenységben nyilvánulhatna meg. Szeretnék adni valamit az embereknek!

Milyen álmokat dédelgetsz, amiknek megvalósításában úgy érzed, hogy akadályokkal küzdesz?
Szeretnék egy második munkahelyet (nem feltétlen anyagi értelemben), ahol a fent említett módon teljesíthetném ki magam. Ugyanakkor szeretnék fizikailag is jelen lenni, aktívan tevékenykedni, segíteni másoknak! 

Mi az, amivel kapcsolatosan kételyek vannak benned?
Hajlandóak-e mások lehetőséget biztosítani nekem?
Szeretnék olyan mentorokat, ha úgy tetszik segítő angyalokat találni, akik mellett tanulhatok, fejlődhetek, hogy én is pozitív gondolkodásra ösztönözzek hullámvölgyben élő embereket és segíthessek majd azoknak, akik ezt szívesen fogadják tőlem.

(Az anyagi helyzetünket már nem mertem ide írni...) 

Ki az, aki a legjobban inspirál?
Nagyon sok ember. Elcsípett tettek,mondatok, gondolatok Diana hercegnőtől,Teréz anyától, Coco Chaneltől, az egyik őrangyalomtól vagy a zöldséges nénitől a boltban. A lényeg, hogy azonosulni lehessen a gondolattal vagy inkább magadba építeni.
Most leginkább Füles lufija a Micimackóból… majd elmesélem ;)

Miért jelentkeztél az Angyalműhelyre?
Egy ilyen csodával határos angyali napon, nem csak én töltődhetek fel, hanem általam a családom is, illetve a történetem és a majdani képek segítségével példát szeretnék mutatni azoknak a kerekesszékes lányoknak, akiknek talán még nincs elég bátorságuk vállalni a NŐiességüket!

Mi az, ami a leginkább érdekel programjaink közül?
Hát valahogy az egész nap hangulata összességében, az a pozitív energiabomba,amiben biztos vagyok, hogy részünk lesz. Ezen kívül hálás vagyok és örülök, hogy ennyi új embert megismerhetek! Minden egyes specialista érdekel, s remélem kölcsönösen tudunk majd egymásnak adni valamit…

Ördög Nórával és Törköly Erikával a múltkori Spiriten már személyesen is összeismerkedtem. Nóri nagyon pozitív benyomást tett rám: egész este figyelmes volt mindenkivel, lényével és viselkedésével nagyon szimpatikus volt nekem. Ráadásul kiemelkedően magas érzelmi intelligenciával rendelkezik, hogy mást ne említsek, ha velem beszélt végig a szemembe nézett, mi több leguggolt, hogy egy szinten legyünk (ezt kevesen teszik meg!) Akkor este még Kepes Ágnes volt rám nagy hatással, nagyon lendületes személyiség, Erika pedig a mosolyával és a kisfiáról, Rubenről ejtett pár mondattal lopta be magát a szívembe. 
Nánási Pál és Törköly Anita munkásságát fotókról, Szily Nóráét pedig a képernyőről ismerem.
Mindnyájukkal nagyon várom már a személyes találkozást! Zizegek! :)







2 megjegyzés:

  1. Gratula! Csak így tovább! Jót nevettem a főzőcskén. Én is utálom a mit eszünk ma kérdést, vagy a főztél valamit? Képtelen vagyok más gyomrával gondolkozni.:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Andrea! Egyáltalán nem bántam, hogy megosztottad a levelemet. Azzal, hogy elősegíthettem legalább egy álmod valóra válását, már szeretet tölti be a szívemet! :) Nagy izgalommal várom a fejleményeket, beszámolókat,képeket s bízom benne, hogy valóban egy csodás napnak leszel részese az a közvetítő angyalok segítségével(Ördög Nóra és Törköly Erika)! :))))
    Puszillak: Edina Kész

    VálaszTörlés